Замовити вироби з пластмаси

Замовити вироби з пластмаси з доставкою по Україні та за її межі
З питань виготовлення прес-форм, штампів та замовлення виробів з пластмас просимо звертатись до Ждиняк Зіновія Зіновійовича за контактами:
+38(067)370-44-03 office@zetaplus.com.ua
Види пластмаси

Пластмаса є матеріалом, що широко застосовують для виготовлення виробів найрізноманітніших форм для майже усіх сфер життя. Основний компонент - синтетичні смоли, адже природні є значно дорожчими. Для надання пластику необхідного кольору чи характеристик у нього добавляють різноманітні наповнювачі та пластифікатори. Загалом у побутовому значенні є два види пластмаси (пластичні маси): термопласти і реактопласти. Звичайно така класифікація пластмас є не єдиною, але найпоширенішою.

Термопласти складаються зі смол, що під дією тепла не змінюють своїх хімічних властивостей, а отже мають здатність тверднути при охолодженні або ж ставати пластичними чи плавитись при нагріванні. На відміну від реактопластів, термопласти легше піддаються термопресуванню. Існують такі види термопластів: поліетилен та його похідні, вініпласт, акрилопласти, полістирол, амінопласт, целопласт, фторопласт, етенопласт, епоксипласт, уретанопласт, протеїнопласт, бітумопласт, силікато-пласт.

Виготовлення термопластів – це не складний процес. До камери термопластавтомату засипають гранули, які під дією температури перетворюються на рідку масу. Вона у свою чергу потрапляє у спеціальну прес-форму, де під дією тиску та охолодження стає вже готовим виробом. Головною перевагою термопластів є те, що вони можуть використовуватись повторно.

  • Поліетилен є легким, високоеластичним матеріалом, який не боїться вологи та розчинників. Тому, вироби з поліетилену такі, як скатертина, плівки, сумки та пакети є найзапотребованішими на ринку виробів з пластмас.
  • Вініпласт - це порошок, з якого вальцюванням і пресуванням виготовляють листовий пластик. Вініпласт при горінні виділяє їдкий запах соляної кислоти. Вироби з вініпласту можна побачити на палітурках книжок у вигляді обкладинки, а також з нього роблять канцелярські та галантерейні вироби.
  • Акрилопласт або як його іще називають органічне скло – це прозора пластмаса, що не пропускає ультрафіолетове проміння і не б'ється. З нього роблять посуд, годинники тощо.
  • Поліамід – це термостійкий, полімер, який не боїться промислових мастил, вологи та має дуже низький коефіцієнт тертя з іншими матеріалами. Його застосовують майже у всіх сферах людської діяльності – автомобілебудування, електротехніка, радіотехніка, нафтопереробка, медицина та текстиль. А також, замість деяких металів, адже він у 7 разів легший від сталі та бронзи.
  • Поліпропілен – термопластичний синтетичний полімер, який стійкий до агресивного середовища, вологи та має хороші електроізоляційні якості. . Цей легкий матеріал виготовляють у вигляді гранул. Вироби з поліпропілену займають найрізноманітнішу нішу на ринку – від пакувальної плівки, деталей електротехніки і до шумоізоляційних матеріалів.
  • Пластик АBS – це легка термопластична смола з ударостійкими характеристиками. Пластик АBS стійкий до нерозчинних солей та кислотних розчинів. Цей матеріал широко застосовують там, де колись не обходились без гуми, кераміки та кольорових металів. Вироби з пластику АBS використовують у машинобудівній промисловості, а також для виготовлення товарів домашнього вжитку.
  • Целопласт, а інакше кажучи ацетилцелюлоза - матеріал з якого виготовляють іграшки, м’ячі для настільного тенісу та галантерейні вироби шляхом гарячого штампування та пресування. Проте, ця речовина є швидко займистою, тому в промисловості її використання є незначним.
  • Полістирол – є твердою безбарвною пластмасою. Вироби з полістиролу – це зазвичай галантерейні дрібнички, посуд та деталі до радіоапаратури. Полістирол – матеріал, що по своїй природі стійкий до мінеральних кислот, проте вщент руйнується від їдких лугів.
  • Амінопласт – ще одна безбарвна пластмаса, яка добре фарбується в різні кольори. З амінопласту виготовляють нитки капрону та нейлону для панчіх, а також шестірні, втулки тощо. Таку тканину як капрон не можна прасувати гарячою праскою, бо при температурі 215°С він плавиться.
  • Фторопласт – матеріал, що за хімічною стійкістю перевищує навіть платину та золото. Адже він зовсім не горить, а лише плавиться, тому з фторопласту виготовляють деталі, майбутнє життя яких буде проходити в агресивному середовищі.

Реактопласти при кімнатній температурі є твердою та малогнучкою пластмасою, яку лише один раз можна нагріти для виготовлення виробу. Надалі вона твердне і вже ніколи повторно не перейде у рідкий чи м’який стан. До реактопластів відносяться амінопласти, поліоксидні та поліефірні смоли, а також фенопласти. Для їх зв’язування використовують синтетичні смоли: епоксидні, поліефірні та інші. А от для наповнювача використовують відходи паперу, тканин, дерев’яні ошурки, кварцовий пісок і ще багато іншого. Вироби з реактопластів найчастіше використовують при автомобільній галузі.

Раніше, через невелике розмаїття полімерних матеріалів, побутові прилади робили переважно з металевих деталей. Сучасні технології дозволяють виготовляти з пластмаси легкі, але надміцні товари народного вжитку. Як наприклад це робить Львівський «Завод Електронпобутприлад». Тут не лише виготовляють електроприлади, але й продають пластмасу. Замовити пластмасу у Львові сьогодні не є проблемою. ТзОВ «Завод «Електронпобутприлад» - відкрите для співпраці провідне підприємство України, яке завдяки виробництву якісних електропобутових приладів та надсучасній технології лиття пластмаси задовольнить потреби найвибагливішого замовника.

 

З питань виготовлення прес-форм, штампів та замовлення виробів з пластмас просимо звертатись до Ждиняк Зіновія Зіновійовича за контактами:
+38 (067) 370 44 03 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду